Regionale Federatietrainingen werken als een magneet.

Regionale Federatietrainingen werken als een magneet.
De Regionale Federatietrainingen trekken veel geïnteresseerde clubs uit gans Vlaanderen om de talenten van hun boksers te presenteren.

De noodzaak voor een reis naar Brussel voor reguliere trainingen was te belastend, wat heeft geleid tot de implementatie van regionale trainingssessies verdeeld over drie  ruime zones.

De Nieuwe Regionale Trainingszones:

  1. Zone 1: Oost- en West-Vlaanderen
  2. Zone 2: Antwerpen en Limburg
  3. Zone 3: Brussel en Vlaams-Brabant

Deze optimaal gekozen zones zorgen ervoor dat clubs in Vlaanderen toegang hebben tot hoogwaardige federatietrainingen zonder de ontmoedigende afstand naar Brussel af te hoeven leggen. Dit initiatief is niet alleen gericht op het ontwikkelen van individueel talent, maar ook op het versterken van de regionale boksgemeenschappen.

Waarom Regionale Federatietrainingen?

De beslissing om regionale federatietrainingen te introduceren, werd genomen om de deelname te vergroten en de drempel voor getalenteerde boksers te verlagen. Door de trainingen dichter bij huis te brengen, wordt niet alleen de toegankelijkheid vergroot, maar worden ook meer boksers aangemoedigd om deel te nemen aan deze ontwikkelingskans.

Betrokkenheid & Gemeenschapsgevoel

De opvallende opkomst bij deze regionale trainingen benadrukt niet alleen de honger naar bokssuccessen in Vlaanderen, maar versterkt ook het gevoel van gemeenschap binnen de bokswereld. Boksers, coaches en geïnteresseerden in de bokssport uit verschillende regio's komen samen om de sport te ondersteunen, waardoor er een levendige en samenhangende boksgemeenschap ontstaat.

Toekomstperspectief

Met het succes van deze regionale federatietrainingen lijkt de toekomst van het boksen in Vlaanderen veelbelovend. Het blijvende engagement van clubs en individuele boksers, evenals de steun vanuit de diverse regio's, duidt op een meer en meer bloeiende bokscultuur die niet alleen gericht is op competitie maar ook op het bevorderen van gemeenschapszin en talentontwikkeling.