Selectie voor het Nationale team van de Vlaamse Boks Liga

Selectie voor het Nationale team van de Vlaamse Boks Liga

Wij hopen dat jullie allemaal in goede gezondheid verkeren en genoten hebben van de voorbije dagen met familie en vrienden. We staan voor een  opwindend boksjaar met de Olympische Spelen in Parijs als hoogtepunt.

Het is met groot genoegen dat wij de geselecteerde leden voor onze ligaploeg op nationaal niveau willen bekend maken. We hebben er bewust voor gekozen om naast de elite boksers ook jonge boksers in de Junior -en Youth leeftijdscategorieën een kans te geven.  We willen hierbij een basis leggen voor de Olympische campagne na Parijs (2025 – 2028).

Wij zijn er ons bewust van dat het selectieproces nog onvoldoende uitgewerkt is.  Toch hebben we op basis van de resultaten van het nationaal kampioenschap, scouting door ervaren coaches tijdens trainingen, wedstrijden en tornooien in het binnen -en buitenland een eerste lijst van boksers kunnen opstellen. Na zorgvuldige overweging en grondige evaluatie van de prestaties van de boksers, hun technisch vaardigheden, toewijding en betrokkenheid bij de sport, heeft het topsportcommissie een eerste selectie afgerond.

Om de selectie van boksers van het lokale naar het nationale niveau te verbeteren heeft de VBL het initiatief genomen om op regionaal niveau gezamenlijke trainingen te organiseren. Hierbij kunnen de beste boksers per regio samen trainen en doorgroeien naar de top. Samen met de regionale teams zal er een selectieprotocol uitgewerkt worden dat zal vastgelegd worden in het Topsport beleidsplan 2025-2028 van de VBL. Op die manier willen we groeien naar een transparante selectieprocedure waarbij de sporttechnische -en fysieke verwachtingen per niveau duidelijk zijn weergegeven.

Om af te sluiten, willen we onze diepste dank uitspreken aan alle coaches die zich dag in en uit inzetten om het beste uit onze jeugd te halen. Uw toewijding aan de sport is niet onopgemerkt gebleven, en we moedigen u aan om door te gaan met uw training en te blijven streven naar uitmuntendheid tijdens de wedstrijden.

Naarmate we vooruitgaan, laten we allemaal verenigen in de ondersteuning van ons Team en het bevorderen van een geest van camaraderie binnen onze boksgemeenschap. Samen kunnen we grootsheid bereiken en de standaard van uitmuntendheid in het boksen in ons land blijven verhogen en België op de kaart plaatsen als boksland!


Verenigd voor een sterker bokslandschap!
Met sportieve groeten
Topsport commissie
Raffaele Bergamasco, Ibrahim Emsallak en Tom Flachet
Vlaamse Boks Liga vzw