Zilver en brons op de Europeangames te Krakau 2023

Zilver en brons op de Europeangames te Krakau 2023

De Belgische boksers Oshin Derieuw en Vasile Usturoi hebben buitengewone successen behaald tijdens de Europese Spelen in Krakau, Polen in 2023. Met hun indrukwekkende prestaties en vastberadenheid hebben ze niet alleen het publiek geïnspireerd, maar ook de aandacht getrokken van zowel de nationale als de internationale bokswereld.

De getalenteerde Oshin Derieuw heeft het publiek versteld doen staan met haar ongeëvenaarde techniek en vastberadenheid. Ze heeft met trots de Belgische vlag gedragen en de concurrentie uitgedaagd in de superlichtgewichtscategorie. Derieuw toonde haar uitzonderlijke vaardigheden in de ring en veroverde met overtuiging de zilveren medaille. Haar onverschrokkenheid en vasthoudendheid waren bewonderenswaardig en maakten haar tot een ware kampioene. Enkel de zwaar geblokte Turkse Sürmeneli weerhield haar van een gouden plak.


Vasile Usturoi heeft eveneens zijn stempel gedrukt op het toernooi. Met zijn sterke ervaring in de vedergewichtscategorie heeft hij zijn tegenstanders overtroffen met zijn snelheid en kracht. Usturoi heeft met vastberadenheid gestreden en een bronzen medaille veroverd. Zijn naam zal ongetwijfeld in de toekomst veelvuldig genoemd worden.
Derieuw en Usturoi hebben met hun uitmuntende prestaties niet alleen de Belgische eer hooggehouden, maar hebben ook bewezen dat ze tot de topboksers van Europa behoren. Hun toewijding, vaardigheid en vastberadenheid zijn een inspiratie voor jonge boksers over de hele wereld.
Het Belgische boksteam kan met trots terugkijken op hun deelname aan de Europese Spelen in Krakau, Polen in 2023. Met Oshin Derieuw en Vasile Usturoi hebben ze ware kampioenen in hun midden. Deze boksers hebben niet alleen hun stempel gedrukt op het toernooi, maar hebben ook bewezen dat ze tot de beste boksers van Europa behoren. Hun succes zal ongetwijfeld een stimulans zijn voor de ontwikkeling van de bokssport in België en zal hopelijk nieuwe generaties boksers inspireren om de ring in te stappen en hun dromen na te jagen.