Belgisch Kampioenschap Boksen betovert de Handelsbeurs in Antwerpen

Belgisch Kampioenschap Boksen betovert de Handelsbeurs in Antwerpen

In een baanbrekend moment betrad het Belgisch Kampioenschap Boksen voor het eerst de prachtig gerenoveerde ambiance van de Handelsbeurs in Antwerpen. Deze  zaterdagnamiddag kwamen zowel Vlaamse als Waalse kampioenen samen om hun rivaliteit te bezegelen in deze indrukwekkende setting.

De Handelsbeurs, doordrenkt van een unieke sfeer, diende als het strijdtoneel voor 16 wedstrijden, waarbij deelnemers gedurende drie rondes van elk drie minuten streden om de felbegeerde titel van Belgisch Kampioen Olympisch Boksen. Bert Van der Jeught, trainer bij de BBS Borgerhout-boksclub en de drijvende kracht achter het evenement, benadrukte de toewijding die is getoond: "We hebben intensief gewerkt aan dit sportieve evenement. Samen met vrijwilligers en toegewijde clubleden hebben we dit in amper zes maanden kunnen realiseren. Het is werkelijk uniek om het kampioenschap hier in de Handelsbeurs te mogen houden."

De wedstrijden trokken supporters van alle leeftijden aan, en de atmosfeer was doordrenkt van sportiviteit. Enthousiaste supporters uit alle uithoeken van het land kwamen naar Antwerpen om hun favoriete bokser aan te moedigen, terwijl anderen speciaal voor de bijzondere locatie de reis ondernamen. Zelfs van over de grens arriveerde Lars Smeets (23) uit Maastricht om getuige te zijn van het spektakel: "De unieke locatie was voor mij een extra stimulans om hier naartoe te komen. In Nederland hebben we alleen een nationaal kampioenschap boksen. Het spreekt me aan dat hier de Vlaamse kampioen het opneemt tegen de Waalse voor de titel."

De avond bereikte zijn hoogtepunt met de wedstrijd van de 24-jarige Merksemse bokser Andy Simba, die pas laat op de avond in actie kwam bij de zwaargewichten. Voor hem had deze thuiswedstrijd extra betekenis: "In de komende jaren wil ik heersen in de klasse onder 80 kg en in 2028 zou ik graag naar de Olympische Spelen gaan." Hoewel Andy de eerste ronde zegevierde, eindigde zijn avond abrupt in de tweede ronde na een krachtige stoot van Yannick Zeutsop, waardoor de scheidsrechter besloot de strijd te staken. Hoewel de avond ten einde is gekomen, zal de herinnering aan dit historische Belgisch Kampioenschap Boksen in de Antwerpse Handelsbeurs ongetwijfeld nog lang blijven nagalmen.

<