Waarom boksen?

Boksen is FUN !

De voornaamste reden waarom iemand in een bepaalde vak goed is geworden, ligt voornamelijk aan het feit dat de desbetreffende persoon het waarschijnlijk heel leuk vond, hoge mate genot ervaarde tijdens de participatie ervan en succes ervaarde tijdens de uitvoering.  Plezier en genot zijn daarom belangrijk factoren bij de keuze van een activiteit. Met volste zekerheid kunnen boksfanaten zeggen dat boksen t.o.v. traditionele gezondheid gerelateerde sporten, zoals fitnes, een veel grotere factor aan FUN en plezierbelevenis bevatten. Indien iemand op een succesvolle en duurzame manier aan zijn gezondheid wilt werken dient dit te gebeuren op een leuke en toffe manier, aangezien het anders zal leiden tot drop-out uit de sport op lange termijn, wat zeer typisch is aan fitness.

We merken ook op dat buiten het sportieve gebeuren, boksen vele mensen inspireert. Zo zie je vaak sporters na de training video’s opzoeken over boksen, zijn of haar kampioenen en worden stijlen geïmiteerd door de participanten. Er zijn weinig vormen van sportbeoefening die zo een effect realiseren op korte termijn.

Boksen is UITDAGEND !

Vele mensen hebben een stereotype beeld van het boksen mede ingekleurd door de “Rocky Balboa” films, waarbij elke stoot een pak bloed en zweet de lucht in doet katapulteren. Vele geïnteresseerde denken hierdoor dat het ontvangen van een stoot naar het hoofd een zeer pijnlijk gegevens is ongeacht hoe deze landt. Deze personen zien boksen als het uitrukken voor een oorlog, waarbij zij zich  inbeelden  ze een stoot zouden ontvangen of ontwijken  zoals de beruchte en bekende Rocky Balboa. Bij deze delen wij mee dat boksen een heel ander gegevens is en om technisch correct de boksen veel inzet en focust vereist is. Boksen is waarschijnlijk de meest complete sport. Het vereist kracht, snelheid, uithouding, reflexen, coördinatie, intelligentie, strategische inzicht en veel moed. Dit allemaal maakt het een heel uitdagende sport, waarbij elke dag iets wordt bijgeleerd of verbetert! Ondanks dit blijft het echter een heel een heel toegankelijke sport, aangezien  de basistechnieken heel snel te leren zijn.

Maar wacht hier stop het niet! Boksen is uitdagende omdat de beoefenaar elke dag zich zelf een stukje verder duwt en elke training een bokskamp voert met zich zelf. Via boksen leert de beoefenaar zich zelf en zijn of haar grenzen werkelijk kennen en verleggen!

Boksen en zelfvertrouwen

Boksen is goed voor een boost in uw zelfvertrouwen!  De sport vindt de vechter in ons allemaal en brengt deze voor elke sessie naar boven. Er is geen beter manier om uw angsten te overkomen en de moed bij een te rapen dan door een paar handschoenen aan te trekken en een toffe sparring te houden met een gelijkwaardige tegenstander. Boksen bevordert de gezondheid, aangezien het een intensieve sport is met vanaf het begin een hoge mate aan succeservaring. Ook krijgt u een volledige lichamelijke training waarbij er positieve lichamelijke als mentale verandering al bij de eerste maanden gemerkt zullen worden. Dit allemaal zorgt voor een boost in het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Boxing is daarom een echte game changer!  

Boksen, een complete workout

Iedereen weet dat boksers er altijd fit, stevig en volledig droog zonder een grammetje vet bij rond lopen. Elke sportexperts weet dat boksen een fysiek intensieve sport is en de lichamelijke gezondheid op verschillende vlakken bevordert wordt als gevolg van het beoefenen van deze prachtige sport. Trainen om te kunnen boksen is helemaal anders als bij de traditionele sporten zoals voetbal en dergelijke. Elk deel van uw lichaam wordt gebruikt tijdens een bokssessie. Boksen is de ideale sport om in die verlangde topvorm te geraken en het is nog leuk ook. Boksen zal u sneller bij u doelen brengen aangezien uw trainer, uw tegenstander en jij zelf,  zullen pushen om naar nieuwe niveaus te groeien.