Selectiecriteria nationale ploeg Olympische Spelen Tokio 2020

Geachte leden

 

Als gevolg van de opschorting door het IOC van de erkenning van de International Boxing Association (AIBA), zullen alle toernooien of kwalificatie evenementen voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020 door en onder het gezag van de uitvoerende commissie van het IOC georganiseerd worden. De uitvoerende commissie van het IOC heeft een speciale werkgroep gecreëerd, belast met de organisatie van de boks kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen 2020.

 

De Nationale Olympische Comités (NOC) zijn verantwoordelijk voor de selectie van de atleten die aan de kwalificatietoernooien zullen deelnemen in 2020 voorafgaande aan de Spelen. De VBL, LFB en KBBB hebben daarom selectiecriteria opgesteld in samenwerking met het BOIC om te bepalen welke Belgische atleten zullen deelnemen aan de TEQ (Europees) en TMQ (Globaal) kwalificatietoernooien.

 

Als bijlage vinden jullie deze objectieve criteria zowel in het Nederlands als Frans terug. De VBL heeft samen met haar partner liga’s hard gewerkt om een traject uit te stippelen, waar bovendien  nu ook professionele boksers mee kunnen participeren aan de selectietoernooi, wat het niet makkelijk maakte om voor beide circuits een evenwaardig systeem uit te werken. Desondanks is de VBL hierin geslaagd met haar partners middels haar visie van een verenigd en sterker bokslandschap. De als bijlage toevoegde documenten geven een uitbundige uitleg betreffende de verschillende pistes die bewandeld kunnen worden richting een selectie.

 

De profboksers die zich kandidaat willen stellen voor een olympisch traject dienen zich aan te melden via een formeel schrijven (mail) gericht naar de volgende vertegenwoordigers van de liga’s uiterlijk voor 30/09:

 

  • Willy De Groof – Algemeen Secretariaat KBBB
  • Willy Bosch – Voorzitter KBBB
  • Stanley Clough – Voorzitter VBL (in CC)
  • Hubert Firens: Topsport coördinator (in CC)
  • Ibrahim Emsallak: Algemeen coördinator (in CC)

Selectiecriteria NL
Selectiecriteria FR

 

“Verenigd voor een sterker bokslandschap”